Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

RADOSAV SPASOJEVIĆ: BJELORUSIJA PADA U NIKŠIĆU

25.06.2018
image

Radosav Spasojević,dvadesetšestogodišnji krilni centar već nekoliko sezona bilježi odlične partije u ABA ligi. Protekle sezone nosio je dres MZT-a, koji je, po malo neočekivano, napustio prvoligaško društvo. Specijalno za naš portal bivši košarkaš Sutjeske, austrijske Arkadije i Mega Bemaxa govori o protekloj sezoni, planovima za budućnost, Sutjesci, predstojećim nastupima nacionalnog tima...

MZT je imao odličnu ekipu sa nekoliko skupo plaćenih igrača, ali ste neočekivano ispali iz Lige. Šta je nedostajalo i kako ste zadovoljni individualnim učinkom?

Imali smo turbulentnu sezonu tokom koje su promijenjena tri trenera i mnogo igrača, pa mislim da je to jedan od bitnijih razloga zbog čega nijesmo bili pravi tim, iako smo osvojili Kup Makedonije. Što se tiče mojih partija, zadovoljan sam.

Aktuelna je priča o prelaznim roku. Imate li ponuda za promjenu sredine, da li će novi klub biti neki ABA-ligaš ili ćete karijeru nastaviti van regiona?

Prelazni rok je tek počeo, sve opcije su otvorene. U ovom trenutku ne znam gdje ću nastaviti karijeru.

Bliži se važan kvalifikacioni duel crnogorske reprezentacije protiv Bjelorusije, u Nikšiću. Kakve su šanse našeg nacionalnog tima, koji je desetkovan povredama?

Siguran sam da smo favoriti protiv Bjelorusije, čak i kad nijesmo u najačem sastavu. Uvijek sam uz nacionalni tim i svoje drugove i biću na utakmici da im pružim podršku.

Vaše mišljenje o FIBA kvalifikacionim „prozorima“, po uzoru na fudbalske kvalifikacije. Koliko to, zapravo, šteti ili koristi nacionalnim timovima?

Mislim da je prethodni sistem bio bolji, jer se sada dešava da igrači iz NBA i Evro lige nijesu u mogućnosti da igraju, tako da reprezentacije ne nastupaju u najačim sastavima, a i prekidaju se nacionalne lige tokom sezone.

Sutjeska će naredne sezone igrati ABA 2 ligu. Kakva su očekivanja kada je u pitanju Vaš nekadašnji klub i koliko je ovo, relativno, novo takmičenje važno za razvoj nikšićke košarke?

Pratim dešavanja u Sutjesci, imali su jako dobru sezonu. Vjerujem da će nastupi u ABA 2 ligi vratiti publiku u dvoranu, kako bi košarka u Nikšiću nastavila da se razvija.