Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

SERGEJ GRUBAČ POTPISUJE ZA KIJEVO

20.06.2018
image

Sergej Grubač (18),crnogorski omladinski reprezentativac, na korak je od potpisa za italijanskog prvoligaša Kijevo Veronu. Dogovor je načelno postignut i detalji Sergeja dijele od ozvaničenja dogovora.

Svega tri sedmice nakon punoljetstva napadač izuzetne tehnike blizu je ostvarenja sna, da zaigra u jednoj od najjačih liga svijeta. Veliki talenat najvećeg kiparskog klupa Apoela iz Nikozije, u sezoni za nama bio je meta brojnih evropskih klubova. Ovog proljeća odbio je ponude nekih od velikana kontinenta jer u Kjevu na njega ozbiljno računaju već od starta naredne sezone.

Debi u Seriji A tako bi se mogao desiti već krajem ljeta ili na jesen. Za realizaciju transfera ostalo je da Kjevo sa Apoelom dogovori trening kompenzaciju. Veliku zaslugu za realizaciju transfera imao je bivši jugoslovenski reprezentativac Vladimir Jugović.

Grubač je prethodnih mjeseci igrao odlične partije u dresu omladinske reprezentacije Crne Gore. Tokom prethodne sezone trenirao je i dočekao debi za seniore Apoela u kiparskoj ligi, tima koji je redovan učesnik Lige šampiona. Poziv Kjeva bio je posebno primamljiv, jer želi da krene stopama naših proslavljenih asova koji su ostvarili izuzetne karijere u Kaiću, poput Savićevića, Vučinića i Jovetića.

Visoki napadač, kojeg zbog izuzetne tehnike porede sa holandskom legendom Van Bastenom, 29. maja proslavio je 18. rođendan i punoljetstvom stekao pravo da bira novu sredinu. Sa samo 17 godina i 180 dana postao je drugi najmlađi igrač u istoriji Apoela u zvaničnim mečevima. Iako je na Kipru od treće godine i imao je pravo na kiparsko državljanstvo, njegov izbor isključivo je bila Crna Gora.

Sergej je sin Vanje Grubača, nekada asa Sutjeske, legende OFK Beograda iz devedesetih, kada je bio prvi strijelac Savezne lige i za rekordan transfer pojačao njemački Hamburger kasnije asa Avra, Brage. Iako u Crnoj Gori provodi svega nekoliko sedmica godišnje, u očevom Nikšiću, Sergej odlično zna naš jezik.

Izvorr:CdM