Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

SIMONOVIĆ URUČIO SERTIFIKATE VOLONTERIMA

07.10.2019
image

U multimedijalnoj sali sportsko-kulturnog centra UCG održana je svečanost na kojoj je predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović uručio sertifikate volonterima koji su bili dio organizacije najmasovnijeg sportskog takmičenja ikad organizovanog u Crnoj Gori – Igre malih zemlaja Evrope MNE 2019.

NVO “Volonteri 2019“ osnovana je u februaru 2018. godine, sa ciljem promocije volonterizma. Kruna njihovog rada su bile Igre malih zemalja Evrope koje su se održale od 27. maja do 1. juna u Crnoj Gori, u organizaciji Crnogorskog olimpijskog komiteta. U organizaciji Igara učestvovalo je 350 volontera, od kojih je 30 iz inostranstva, iz skoro svih djelova svijeta.

Predsjednik Simonović se obratio mladim volonterima:

“Odradili ste fantastičan posao. Imali ste veliku želju i upornost. Iskazujem poštovanje i zahvalnost prema vašem radu. Organizovali smo sjajan događaj koje je protekao bez greške zahvaljujući vama. Vjerovao sam u vas. Dobro, mudro i otresito ste odradili posao. Veliku stvar ste napravili. Pokazali ste društvenu odgovornost da pomognete svojoj domovini.”

Na svečanoj ceremoniji prikazan je i osmominutni film o volonterima Igara, njihovim utiscima i iskustvu stečenom na Igrama GSSEMNE2019.