Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

SLAĐANA PERUNOVIĆ NA PRVENSTVU MALIH ZEMALJA U LIHTENŠTAJNU

07.06.2018
image

Članica Atletskog kluba Nikšić Slađana Perunović predstavljaće Crnu Goru u trci na tri  hiljade metara na drugom  prvenstvu malih zemalja u Lihtenštajnu.

Pored naše sugrađanke, nastupiće još sedam takmičara: Marija Vuković (skok uvis),  Ljiljana Matović (skok u dalj), Anđela Drobnjak (skok u dalj), Kristina Dubak (trka na 100m), Ivan Kukuličić (bacanje disk), Srđan Marić (trka na 400m) i Luka Rakić (trka na 200m), koji su ispunili norme Evropske atletske federacije. 

Tomaš Đurović, iako je ispunio normu, ( bacanje kugle) neće nastupiti zbog povrede.

Sa takmičerima na prvenstvo putuju selektor Osman Erović i nacionalni trener za srednje i duge pruge Drago Musić, kao i generalni sekretar Milan Madžgalj. 

Na šampionatu učestvuje 18 reprezentacija Lihtenštajn, Abanija, Andora, Jermenija, Azerbjdžan, Bosna i Hercegovina, Kipar, Gruzija, Gibtaltar, Island, Kosovo, Malta, Luksemburg, Makedonija, Monako, Moldavija, San Marino i Crna Gora.

Istog dana, u italijanskom gradu Lido di  Jezolo održava se Prvenstvo Mediterana za mlađe seniore u muškoj i ženskoj konkurenciji (U23).

Našu zemlju predstavljaće crnogorska šampionka i rekorderka u bacanju diska, Kristina Rakočević koja je ispunila normu Mediteranske atletske Unije sa rezultatom 55,10 metara, što je drugi rezultat po tablicama Mediteranske atletske unije.

Sa Kristinom Rakočević na ovo takmičenje putovaće i trener Marko Ristić.

Na šampionatu učestvuju predstavnici 28 država Mediterana sa oko 250 takmičara.