Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

SUTJESKA RASPUSTILA SVE SELEKCIJE

19.03.2020
image

Fudbalski klub Sutjeska je u skladu sa suspenzijama svih takmičenja i izdatim privremenim mjerama zaštite raspustio sve selekcije od pjetlića do seniora. Kompletna uprava, stručni štab i zaposleni u klubu pridržavaju se mjera zaštite, a kako je kazao predsjednik kluba Nikola Jovović, administracija radi u manjem obimu.

“Trenutno smo na minimumu procesa rada, završavamo dokumentaciju oko licence za evropska takmičenja naredne godine, a angažovani su i ljudi koji rade na održavanju terena. Sve selekcije su raspuštene do daljeg, treninga nema jer su takmičenja suspendovana. Svakodnevno smo u telefonskom kontaktu sa trenerima, a nadamo se da će kompletna situacija ubrzo proći”, poručio je Jovović.

Prema riječima trenera šampiona Crne Gore, Nikole Rakojevića, dok na snazi bude odluka o suspenziji svih takmičenja, igrači i kompletan stručni štab će biti pripravni i spremni da krenu u nove akcije.

“Svi igrači su dobili program rada dok su kućama, poštujemo preporuke, a do kada će trajati ovakvo stanje ostaje nam da vidimo”, kratko je rekao Rakojević.

Desetka Sutjeske, Marko Ćetković očekuje da se kroz nekoliko sedmica prvenstvo nastavi.

“Igračima nije prijatno što je ova pauza došla u sred prvenstva, ali se nadam da će šampionat kroz dvije ili tri nedjelje biti nastavljen. U svim ligama ima klubova koji se bore za opstanak i onih koji se bore za titulu, tako da je za očekivati da se prvenstva nastave. Prema najavama Premijer liga u Engleskoj će se takođe nastaviti, i još neke lige pored njih najavljuju. Takođe, tu je i činjenica da se naredne sezone igraju evropska takmičenja, pa bi bilo pravedno i da se timovi koji treba da igraju u njima izbore za taj status u mečevima do posljednjeg kola. Ima dosta klubova, koji su blizu na tabeli, a razlika između njih je bod ili dva, tako da očekujemo nastavak”, kazao je Ćetković.

Ukoliko šampionat bude nastavljen očekivan scenario bi bio da se igra u ubrzanom ritmu, te da raspored utakmica bude gušći. Ipak, kako Ćetković ističe, to ne brine igrače koji su se uželjeli terena i igranja.

“Treniramo da bismo igrali utakmice, a kada dođe taj momenat da se prvenstvo nastavi vjerovatno nećemo trenirati prejakim intezitetom upravo zbog gušćeg rasporeda. Spremni smo za svaki mogući scenario, dobili smo program po kojem treba da treniramo dok smo kućama, nema opuštanja. S obzirom na to da je Evropsko prvenstvo pomjereno za 2021. godinu, smatram da se i u tome traži prostor i za nastavak šampionata”, rekao je Ćetković.

Aktuelni šampion je nakon 23 odigrana kola drugi na tabeli sa 11 bodova zaostatka za prvoplasiranom ekipom Budućnosti. U proljećnom dijelu Prve crnogorske lige Nikšićani su odigrali četiri meča, a zabilježili su dvije pobjede, po remi i poraz. U narednoj rundi šampionata planirano je da Sutjeska na svom terenu ugosti Petrovac.

 

Izvor: Pobjeda