Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

SUTJESKA UBJEDLJIVA U DRUGOM PRIPREMNOM MEČU

22.01.2020
image

Bokelj je bio ozbiljan rival aktuelnom šampionu samo tokom prvog poluvremena. Izabranici Nikole Rakojevića trijumfom 4:1 okončali su i drugu prijateljsku provjeru uoči puta u Međugorje.

Rakojević promiješao karte, sa 3 odbrambena Grivić, Šofranac, Vučić, ispred njih igrali su Dubljević, Marušić i Libijac Ibrahim i Bozo Marković, dok su u napadu igrali Nikolić, Taha i mladi Marko Bojović.

Ekipu Bokelja sa klupe je predvodio nekadašnji trener Čelika Slavoljub Bubanja, a u prvoj postavi nastupili su Igor Poček i Miloš Stevović, bivši igrači aktuelnog šampiona.

U meču u kome rezultat nije bio u prvom planu tokom većeg dijela prvog poluvremena nije bilo izrazitih prilika.

Najozbiljniju šansu za Kotorane propustio je Bošković u 38. min kada je prebacio Ličinu ali je na pravom mjestu bio Vučić i otkonio opasnost.

U nastavku priliku su dobili Kojašević, Ćetković, Božović, Janković, Eraković, Osmajić, Giljen i Vlaisavljević, a Rakojević nije mogao da računa na Nedića, Cigera i Bulatovića, za koje se još uvijek ne zna da li će biti na spisku putnika za Međugorje.

Sa nosiocima igre Sutjeska je dobila ubrzanje pa su šanse propustili Ćetković i Božović, a kazna je stigla preko Počeka u 50. min. Nekadašnji igrač prve Sutjeskine šampionske generacije golom se predstavio publici u svom gradu.

Plavo bijeli stizu do izjednačenja nakon odlične individualne akcije Kojasevica u 55 min. Dva minuta kasnije isti igrač uputio je fenomenalan centarsut a na pravom mjestu bio je Bozović.

Nastavila je Rakojevićeva ekipa da stvara prilike pa su se u strilce upisali Ćetković u 71. i Vlaisavljević pet minuta prije kraja.

Plavo bijela ekspedicija preksjutra putuje u Međugorje, a dan nakon dolaska očekuje ih učešće na tradicionalnom turniru u Gabeli, a u sklopu priprema odigraće još tri prijateljske utakmice.

 

Zvezdan Nenezić