Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

UEFA: GRČKA, KIPAR, POLJSKA I MAĐARSKA SU NEUTRALNE LOKACIJE ZA ODIGRAVANJE MEČEVA

06.08.2020
image

UEFA je održala sastanak sa predstavnicima svih 55 članica.

Zvaničnici evropske kuće fudbala obavijestili su generalne sekretare o promjenama u načinu organizacije kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope.

Naglašeno je da postoji mogućnost odigravanja nekih mečeva u neutralnim zemljama zbog trenutnih restrikcija po pitanju putovanja.

Iz UEFA navode da su u saradnji sa nacionalnim savezima Poljske, Mađarske, Grčke i Kipra obezbijedili stadione, kao i koridore za putovanja timovima koji će morati da igraju na neutralnom terenu.

“Po pitanju odigravanja mečeva na neutralnim terenima UEFA se zahvalila nacionalnim savezima Poljske, Mađarske, Grčke i Kipra na pomoći i obezbjeđivanju stadiona za odgiravanje mečeva kao i na obezbjeđivanju koridora putovanja timovima koji će za potrebe odigravanja utakmica ulaziti u pomenute zemlje bez ograničenja.

Tema razgovora bio je i septembarski termin za odigravanje utakmica reprezentativnih selekcija, odnosno poteškoće sa kojima se suočavaju nacionalni timovi sa važećim restrikcijama. Neophodna je bliska saradnja svihi timova i UEFA-e kako bi se osiguralo odigravanje mečeva. Odigravanje mečeva nacionalnih timova na neutralnom terenu u ovom momentu ne može biti isključeno.

UEFA i nacionalni savezi su svjesni važnosti prisustva navijača na stadionima ali je situacija širom Evrope veoma različita. UEFA konstanto prati razvoj situacije i regulative u različitim zemljama i recenzija je planirana za sredinu avgusta kako bi se ustanovilo da li trenuta odluka o odigravanju svih mečeva bez prisustva publike može biti makar djelimično promijenjena.

Na kraju, diskutovalo se i o takmičenjima za mlađe nacionalne selekcije, uključujući i predlog da se većina takmičenja pomjeri za proljeće 2021. godine.

Dodatni sastanak, posvećen rješavanju aktuelnih pitanja, planiran je tokom avgusta”, navode iz Fudbalskog saveza Crne Gore.