Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

UPRAVNI SUD PONIŠTIO UPIS JUDO SAVEZA U REGISTAR SPORTSKIH ORGANIZACIJA

15.04.2021
image

Upravni sud usvojio je tužbu džudo klubova i poništio rješenje Ministarstva sporta, izdato 15. marta 2019.godine, saopšteno je iz Džudo saveza.

Navodi se da je tom presudom Upravnog suda poništeno rješenje kojim je Ministarstvo sporta "nezakonito" izvršilo upis u Registar sportskih organizacija Judo savez Crne Gore.

"Da podsjetimo sportsku i širu javnost da je nakon nezakonitog brisanja legitimnog Džudo saveza Crne Gore (presudom Upravnog suda br poništeno rješenje U.broj 5188/2020 od 11.03.2021 godine), tadašnji Ministar sporta Nikola Janović, za samo par dana nezakonito registrovao džudo klubove, a zatim preko noći formirao i savez dajući mu ime Judo savez Crne Gore", piše u saopštenju Džudo saveza, na čijem je čelu Dragomir Bečanović.

Iz te asocijacije optužili su Janovića da je uplaćivao iz budžeta namijenjenog za plan i program reprezentativaca, novac tim klubovima i Judo savezu.

"U tim uslovima takmičari su bili primorani da sami nalaze sredstva kako bi ispunili makar mali dio reprezentativnog programa, dok na velikom broju zvaničnih takmičenja, uglavnom, nijesu ni učestvovali", piše u saopštenju.

Navodi se da je rezultat toga totalni sunovrat crnogorskog džudo sporta.

"Tom presudom Upravnog suda kojom je poništeno rješenje o upisu Judo saveza, kao i prethodnom kojom je poništeno brisanje Džudo saveza Crne Gore sa tradicijom dugom pola vijeka, stavljena je tačka na jednan težak period za džudo sport u Crnoj Gori. Ostala je nepopravljiva šteta zbog koje će neko morati da odgovara", piše u saopštenju Džudo saveza.