Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

GIMNAZIJA FEST DANILOVGRADATION: NAGRAĐEN BEND NIKŠIĆKE GIMNAZIJE

10.05.2019
image

U hali Kulturnog centra opštine Danilovgrad završen je prvi Gimnazija fest Danilovgradation, koji organizuju danilovgradska gimnazija ,,Petar I Petrović Njegoš“ i Ministarstvo prosvjete, uz podršku Opštine Danilovgrad.

Nagradu za najbolju autorsku kompoziciju osvojio je bend iz nikšićke gimnazije „Ne bilo rocka“.

Grupu čine Dimitrije Vlahović – gitara, Nikola Đuknić – bas, Balša Pavićević – ritam gitara, Ognjen Šamšal – bubnjevi, Mia Raičević – klavir i Maša Šegrt – violina i vokal. Oni su kao nagradu dobili priliku da snime autorsku pjesmu.

Nagrade za najbolji bend ponijele su grupe iz kotorske i barske gimnazije „Sunset“ i „Krug“, koji će dobiti muzičku opremu.

U revijalnom dijelu nastupila je Marija Božović i bend.

“Bend smo formirali jer je to potpuno nov način sticanja prijateljstva i šansa da se podijeli zajednička ljubav prema muzici. Uglavnom sviramo rok muziku. Veoma je važno prisustvovati ovakvim događajima, jer se navikavamo na scenu, procjenjujemo talenat i stvaralaštvo i reakcije publike, koja nam daje do znanja koliko smo u stvari napredovali. Naša poruka mladima jeste da je muzika univerzalni jezik uz čiju pomoć se mogu razumjeti potpuno različiti ljudi. Cijenimo sve one koji su dovoljno talentovani da stvaraju i izvode muziku, kao i dovoljno hrabri da to podijele sa publikom i doprinesu razvoju muzičke scene”, rekli su članovi benda Ne bilo rocka.

Na Festu je u takmičarkom dijelu učestvovalo 10 bendova, iz svih crnogorskih gimnazija.